Techniek is constant in beweging. Wat drie jaar geleden mooi en handig leek kan vandaag de dag gedateerd en onlogisch zijn. Onze softwareproducten zijn daarom nooit ‘af’, en er is altijd ruimte voor vernieuwing. Als ICT-bedrijf zijn we constant bezig met het doorontwikkelen van onze producten. Maar hoe zorgt Optimale Samenwerking voor het realiseren van deze constante doorontwikkeling?

Wat mij betreft zijn we nog niet uitgebouwd en zullen we dat ook nooit zijn. Dat klinkt misschien ietwat negatief en perfectionistisch, maar dat is het niet. Als ICT-bedrijf dienen we continu rekening te houden met de dynamische omgeving, trends en (technologische)ontwikkelingen. Door voortdurend in contact te staan met zowel techneuten als met onze partners verliezen we de eindgebruiker niet uit het oog. Deze staat immers altijd centraal. Daarnaast nemen we deel aan beurzen, conferenties en blijven we ons als lerende organisatie bekommeren om theoretische kennis en actualiteit. Het is aan onze gehele organisatie de taak om mee te denken en te bewaken dat de software de doelen dient en die niet voorbijschiet. Juist die samenwerkingsdynamiek, dat vind ik het mooiste aan mijn werk. De kracht van onze organisatie is dat het gehele team continu betrokkenheid toont bij deze doorontwikkelingen, zodat het product optimaal aansluit bij de markt.

Een mooi praktijkvoorbeeld is bijvoorbeeld onze e-learning toepassing. Een aantal jaren geleden (in 2014) werd de eerste elektronische leeromgeving ontwikkeld op basis van de wens van een van onze klanten. Wat we wisten was dat de deelnemers op een toegankelijke manier complexe leerstof tot zich moesten kunnen nemen. Samen met mijn collega’s en onze partners ontwikkelden we filmpjes, afbeeldingen en documenten die samen een volwaardig lespakket vormden voor de toekomstige deelnemers, waarbij tegelijk rekening is gehouden met accreditatie en de daarbij behorende richtlijnen. De combinatie van technische expertise en inhoudelijke kennis maakte dat de klant tevreden was over de vormgeving en het eerste resultaat. We integreerden de leeromgeving in ons platform en creëerden zo de tweede versie binnen de muren van onze platformsecurity. De leeromgeving is naar mijn mening een prachtig voorbeeld van hoe mensen met verschillende expertisegebieden samen een volwaardig product kunnen neerzetten. Als ik nu het prototype en de huidige leeromgeving naast elkaar zet zie ik hoe ver we gekomen zijn en ben ik tevreden met de huidige koers.

Dus de dynamische wensen van onze omgeving en klanten in combinatie met de interne expertise van onze verschillende medewerkers zorgen ervoor dat we een constante doorontwikkeling realiseren van al onze software toepassingen. Onze software is zoals gezegd nooit ‘’af’’, want in onze ICT-wereld geldt: Stilstaan is achteruitgang.


Meer weten? Neem contact met me op.

Jessica Entken (ICT Consultant)


j.entken@optimalesamenwerking.nl