Mijn naam is Arnoud Entken en ben Chief Information Officer bij Stichting Optimale Samenwerking en (informatie) architect van ons samenwerkingsplatform genaamd INKIS.

‘Data driven’ werken en ‘machine learning’ zijn (ook nog Engelse) buzzwords en containerbegrippen. Iedereen heeft het erover en wil er mee aan de slag maar hoe pak je dat aan?

Door gewoon ‘down to earth’ te starten met het met elkaar op orde brengen en structureren van de werkprocessen en informatiehuishouding. Tijdens dit vaak intensieve proces krijgen de sociale en cultuur aspecten vanzelf de aandacht (dialoog, discussies en zeer wellicht meningsverschillen).

Via het vanuit vraagsturing (waartoe zijn we op aarde?) visualiseren van het primaire werkproces wordt ook inzichtelijk hoe we elkaar kunnen versterken (teamwork!) in onze professionele dagelijkse werkzaamheden. Dat voelt goed, geeft levensvreugd en doet soms (een beetje) pijn.

O, ja en dat condenseert tegenwoordig niet meer op een bierviltje of gekleurde plakkertjes maar kan prachtig worden vormgegeven met behulp van een digitaal platform. Een soort Facebook, Uber of Airbnb maar dan voor intensieve integrale samenwerking.

Integraal staat hier voor: welke professional doet in samenhang met andere professionals wat op welk moment en met welk resultaat zodat de klant optimale service aangeboden krijgt. Sterker nog: de klant ervaart zichzelf als belangrijkste onderdeel van de integrale samenwerking!
Dit alles wordt binnen de platformarchitectuur (AVG-proof dus) ondersteund door gebruikersvriendelijke apps die op een speelse wijze (alleen relevante) data registreren én waardevolle informatie aan de professionals en klant terug melden. Zo wordt data gedreven samenwerken zelfs nog leuk!

Ben ik ‘en hoe nu naar Machine learning’ vergeten? Dat komt pas als we dit samenwerkings-spel (na heel veel oefenen en data verzamelen) met elkaar goed beheersen…

Ik nodig u uit om het eens samen met de collegae van Optimale Samenwerking en INKIS vorm te geven en te operationaliseren.


Meer weten? Neem contact met me op.

Arnoud Entken (CIO)

06-51072553
a.entken@optimalesamenwerking.nl