Onderzoek voor impact en inzicht

Onderzoek is een essentieel instrument om organisaties te helpen groeien en veranderen. Onze expertise op het gebied van onderzoek omvat diverse benaderingen, zowel kwalitatief, kwantitatief als mixed-methods. Deze zijn ontworpen om inzicht te bieden en de impact of effecten van jouw initiatieven te meten. Onze nauwe samenwerking met onderwijsinstellingen, zoals Tilburg University en de Jheronimus Academy of Data Science (JADS), stelt ons in staat om op de hoogte te blijven van de nieuwste onderzoeksmethoden en -inzichten.

Onze onderzoeksmethoden

Onze onderzoeksmethoden variëren van impact- en effectmetingen, actie-onderzoek tot data-analyse en deskresearch, ontworpen om praktische, relevante en inzichtelijke oplossingen te bieden. Hierbij maken we onder andere gebruik van Altas ti, SPSS, QCA, Actieonderzoek, Fourth Generation Evaluation & Appreciate Inquiry. We richten ons op het bieden van heldere inzichten die direct toepasbaar zijn in de praktijk, waardoor organisaties zich kunnen aanpassen en groeien in een steeds veranderende omgeving

Onze onderzoeksmethoden

Onderzoeksgebieden

In ons werk richten we ons op verschillende onderzoeksgebieden. Zo hebben we onder andere de impact van dienstverleningen door sociaal werk organisaties en gemeenten onderzocht, met een focus op het meten en verbeteren van hun effect op de gemeenschap. Ook hebben we gekeken naar het substitutie-effect van het voorliggend veld in vergelijking met eerstelijnszorg, om strategieën te ontwikkelen die de druk op reguliere zorginstellingen kunnen verlichten. Bovendien combineren we verschillende databronnen om bijvoorbeeld inzicht te krijgen in de efficiënte inzet van mensen en middelen.

Mogelijke onderzoeksvragen die we voor jouw organisatie kunnen beantwoorden?

  • Wat is de impact van onze ingezette interventies?
  • Wat zijn de lange termijn effecten van ons datamodel op de organisatieprestaties?
  • Hoe vertalen we onze visie naar concrete organisatiedoelen?
  • Hoe kunnen we onze processen evalueren en optimaliseren?
  • Doen we de goede dingen en doen we ze goed? En hoe meten we dit?
  • Hoe kunnen wij de samenwerking met onze partners zo goed mogelijk inrichten?

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op met ons!