‘Heerlijk als collegae ook met goede ideeën en oplossingen komen dan hoef ik ze gelukkig niet allemaal zelf te bedenken. Begin 2000 kreeg ik tijdens een intakegesprek het verwijt dat ik steeds sprak over ‘wat wij hadden gepresteerd’ in het verleden in plaats van wat mijn eigen knappe prestaties waren geweest. Blijkbaar was ik ‘onbewust bekwaam’ geworden in professioneel samenwerken en resultaten bereiken.’ Als projectmanager en ICTarchitect is het succesvol implementeren van complexe ontwikkelings-, migratie- en systeemintegratietrajecten, samen met professionals van klanten en (project)partners mijn drijfveer en competentie. Neem gerust contact met mij op.

Arnoud Entken - Nieuws & BlogsData driven werken en machine learning

18-7-2019 - Arnoud Entken

Mijn naam is Arnoud Entken en ben Chief Information Officer bij Stichting Optimale Samenwerking en (informatie) architect van ons samenwerkingsplatform genaamd INKIS.

‘Data driven’ werken en ‘machine learning’ zijn (ook nog Engelse) buzzwords en containerbegrippen. Iedereen heeft het erover en wil er mee aan de slag maar hoe pak je dat aan?

Toon meer informatie

Een relatief kleine ICT-onderneming kan tegenwoordig grootschalige topprestaties leveren deel 2

13-3-2017 - Arnoud Entken

Tegenwoordige hoeven ICT organisaties niet groot meer te zijn om kwalitatief hoogstaande prestaties te leveren die bovendien grootschalig uitgerold kunnen worden.

In aansluiting op mijn blog van vorige week zal ik in deze blog ingaan op hoe wij onze dienstverlening en het ondersteunende platform (door) ontwikkelen en hoe wij daarbij gebruik maken van de integratie van kennis en kunde van een team van consultants, onderzoekers en ontwikkelaars. Tevens beschrijf ik hoe we onze intensieve samenwerking, kennisdeling en -ontwikkeling hebben ingericht en vormgegeven binnen de context van het luikende Agile, Software As A Service (SAAS) en Cloud-tijdperk.

Toon meer informatie

Een relatief kleine ICT-onderneming kan tegenwoordig grootschalige topprestaties leveren

3-3-2017 - Arnoud Entken

Waarom ICT-organisaties tegenwoordig niet groot meer hoeven zijn om kwalitatief hoogstaande prestaties te leveren die bovendien grootschalig uitgerold kunnen worden.

Een aantal jaar geleden was het voor een relatief kleine MKB-onderneming vrijwel onmogelijk om met de haar ter beschikking staande middelen (geld, expertise en menskracht) een ICT-platform te ontwikkelen en te beheren op wereldschaal. Een organisatie als Optimale Samenwerking diende immers over alle benodigde expertise en investeringskracht te beschikken om de infrastructuur én de softwaretoepassingen robuust werkend te krijgen en te houden.

Toon meer informatie

De illusie van digitale betrouwbaarheid,een heerlijk gevoel

20-1-2017 - Arnoud Entken

Social Engineering: publiek lokken via internet tot het uitvoeren van bepaalde handelingen.

We vinden het allemaal prettig als we de mensen waar we mee (willen) omgaan kunnen vertrouwen. Vooral als mensen aardig tegen ons zijn en ons hierdoor het gevoel geven dat we de moeite waard zijn, kan dit een gelukzalig moment opleveren. Zeker in het geval we ons wat onzeker voelen omdat we niet lekker in ons vel zitten of omdat de kennis en kunde ontbreekt om situaties, personen en (digitale) techniek in te schatten, stellen we ons graag goedgelovig, goedwillend en vriendelijk op.

Toon meer informatie