Als onderzoeker fascineert mij de sociale werkelijkheid die grillig, context afhankelijk en altijd veranderlijk is. Doordat wij voor en met de klant casuïstiek onderzoeken, kan er een verbetering ontstaan in zorg voor cliënten. De levensovertuiging die mij drijft komt van schrijver Kundera: “there’s no perfection, only life”. Vrienden omschrijven mij als: enthousiast, vriendelijk, avontuurlijk, accuraat en eigenzinnig. Vrije tijd spendeer ik graag met mijn familie en vrienden, met vrienden ga ik dan het liefst eropuit. Nepal heeft mijn hart gestolen, echter tientallen andere landen intrigreren mij als volgende reisbestemming.

Dieuwertje Visser - Nieuws & BlogsVacature (Junior) Business Analist

20-9-2018 - Dieuwertje Visser

Voor de uitvoering en ondersteuning van diverse (onderzoek) trajecten zijn wij op zoek naar gemotiveerde en resultaatgerichte (Junior) Business Analisten.

Jouw werkzaamheden bestaan uit het analyseren en inzichtelijk maken van de wijze waarop interdisciplinair wordt samengewerkt door professionals rondom sociaalmaatschappelijke thema’s. Dit zowel binnen als tussen verschillende organisaties, op het grensvlak van zorg, veiligheid, handhaving en bestuur.

Toon meer informatie

DOOR WELKE BRIL KIJK JIJ?

23-12-2017 - Dieuwertje Visser

Expert in samenwerken, veranderen & cultuur

Wat is dat dan ‘cultuur’? En hoe kunnen we cultuur begrijpen om mensen om ons heen beter te begrijpen? Cultuur kun je zien, voelen en vastpakken. Het is alles wat je hebt geleerd, gedeeld en doorgeeft, het is niet aangeboren maar ontstaat tussen mensen en haar omgeving. Het is als een bril die je onbewust en onbedoeld op hebt, en daarmee, ogenschijnlijk(!), naar een waarheidsgetrouwe wereld kijkt (Braun & Kramer, 2015).

Toon meer informatie

John Goedee aan het woord in de Volkskrant

20-12-2017 - Dieuwertje Visser

Routines en protocollen aan de kant voor betere samenwerking tussen ketenpartners! Onze collega John Goedee aan het woord in de Volkskrant. Om de cliënt daadwerkelijk centraal te stellen zijn maar 3 vragen nodig!

Welke lees je hier in het hele artikel.

Bron: Dilling, H. (2017, 18 december) Routines aan de kant voor betere zorg. P. 3. Het brein. Uitgever: Pulse Media Group.

EHBO bij verward gedrag, en dan?

22-9-2017 - Dieuwertje Visser

1 op de 4 mensen komt ooit in aanraking met psychiatrie, schrijft Miranda Grit van De Monitor: “…Vaak weet je niet zo goed hoe je moet omgaan met iemand die in jouw omgeving in psychische nood zijn geraakt. Hier kan het gaan om een goede vriend die plotseling een paniekaanval krijgt of iemand die op straat verward gedrag vertoont”. Mensen vinden de confrontatie met personen met verward gedrag lastig, mede doordat mentale problematiek in de media vaak wordt geassocieerd met geweld (Suzdaltsev, 2014). Denk hierbij aan de portrettering van een persoon met verward gedrag door Jack Nicholson in de film ‘The Shining’. Het karakter van Nicholson wordt moordzuchtig (na onder andere inzinkingen en waanbeelden) en hij probeert zijn vrouw en kind te vermoorden. Hoe kun je omgaan met dit stigma wanneer je in jouw omgeving wordt geconfronteerd met en verward gedrag en de daarbij bijbehorende zorgvraag?

Toon meer informatie

Reflective practitioner

6-7-2017 - Dieuwertje Visser

De nieuwste publicatie van onze collega John Goedee staat online! In deze publicatie gaat hij samen in op de rol van de ‘reflective practitioner’. Het artikel biedt antwoord op de vraag hoe leiders, in een onvoorspelbare en complexe omgeving, de praktijk kunnen begrijpen èn veranderen. Als tipje van de sluier kunnen we u vast meegeven dat een expliciete competentie, namelijk het systematisch reflecteren, hierin een belangrijke rol speelt. Nieuwsgierig naar de publicatie, lees dan hier verder!

Toon meer informatie

The elastic self

24-5-2017 - Dieuwertje Visser

‘The elastic self’, is een concept dat bedacht is door cultureel socioloog Tricia Wang. Zij onderzoekt en is geïntrigeerd door hoe technologie en mens elkaar vormen. Via langdurig en bewonderingswaardig etnografisch onderzoek schrijft, spreekt en adviseert ze over de manieren waarop het internet wordt gebruikt.

Toon meer informatie

Privé of publiek: huiselijk geweld

16-2-2017 - Dieuwertje Visser

‘’Hebben de buren dan nooit iets gemerkt of willen doen?’’

Sinds een aantal jaar heeft er een belangrijke perspectiefverschuiving plaatsgevonden ten aanzien van het privédomein. Huiselijk geweld werd voorheen als een privéaangelegenheid gezien, maar toen de gevolgen meer zichtbaar en publiekelijk werden, veranderde het perspectief. De bescherming van een burger die geweld ondergaat in relationele sferen gaat boven de autoriteit van de privésfeer. Het inzicht dat huiselijk geweld niet alleen een zorg- maar ook een veiligheidsaangelegenheid is, deed het handelen van de staat en zorginstellingen veranderen (Vink, 2005).

Toon meer informatie