Mijn uitgangspunt is toegevoegde waarde creëren voor klanten. Deze toegevoegde waarde breng ik tot stand door conceptueel denken te vertalen naar concrete inzichten en adviezen. Een belangrijk aspect hierin is gedrag op het niveau van het individu. Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin en heb jarenlang studie combineerd met semiprofessionele sport (voetbal). Dit heeft mij geleerd dat je alleen iets bereikt door met passie en overtuiging te investeren in je doelen. Klanten waarderen de volgende eigenschappen aan mij: analytisch, nauwkeurig, flexibel, gedisciplineerd, volhardend, kalm en resultaatgericht.

Dimitri Cremers - Nieuws & BlogsMultidisciplinaire aanpak Groningen

31-7-2019 - Dimitri Cremers

Mijn naam is Dimitri Cremers. Bij Optimale Samenwerking ben ik actief in verschillende contexten waarin mijn rol varieert van projectleider, onderzoeker of consultant. Daarnaast ben ik promovendus aan de Universiteit van Tilburg op het thema samenwerking bij complexe casuïstiek.

Toon meer informatie

We zijn in de war: de impasse rond complexe casuïstiek

9-8-2017 - Dimitri Cremers

Deze blog werd geschreven door oud collega Stijn van Sommeren

De impasse rond complexe casuïstiek

Wij zijn in de war: met elkaar en de door ons bedachte regels. Bauke Koekoek geeft in zijn boek ‘Verward in Nederland – hoe we omgaan met mensen met psychische stoornissen’ een aantal goede voorbeelden van veelvoorkomende denkfouten, veelal sterk ingebedde belief systems bij een beleidsdomein of beroepsgroep. In deze blog deel ik mijn analyse op het oplossingsframe waarin wij gevangen lijken te zijn binnen de context van beleidsontwikkeling op complexe maatschappelijke vraagstukken.

Toon meer informatie

Samenwerkingsanalyse

10-2-2017 - Dimitri Cremers

Deze blog werd geschreven door oud collega Remco Bijl

Het motto van Donald Trump: ‘’simpele oplossingen voor complexe problemen’’, concludeert een artikel van de NOS (2016).

Buiten beschouwing gelaten of je het met de nieuwe president van de Verenigde Staten eens bent of niet, zijn motto om complexe problemen het hoofd te bieden met simpele oplossingen spreekt veel mensen en organisaties tot de verbeelding. Maar is dit, zoals Trump het doet overkomen, ook altijd wel mogelijk? Wanneer je vraagstukken ombuigt door er een simpele oplossing voor te bedenken, pak je dan het echte probleem wel aan?

Toon meer informatie

Keten prestatie indicatoren

6-2-2017 - Dimitri Cremers

Deze blog werd geschreven door oud collega Stijn van Sommeren

’’How too many rules at work keep you from getting things done’’
(Yves Morieux, TED Talk 2015).

In zijn TED talk op YouTube, met inmiddels meer dan 150.000 views, beschrijft Morieux een wereld waarin het bedrijfsleven steeds complexer wordt. Daarmee gepaard gaat een vermenigvuldiging van structuren, processen en systemen. Vrij vertaald: “Ons verlangen naar helderheid en verantwoordelijkheid zorgt voor een contraproductieve vermenigvuldiging van koppelingen en coördinatoren die niet alleen mensen en middelen bewegen, maar ook hindernissen toevoegen”. Naarmate een organisatie complexer wordt, zal het ook moeilijker worden om te begrijpen wat er werkelijk aan de hand is, aldus Morieux.

Toon meer informatie

Lerende organisatie, Faciliteren van leren

12-7-2016 - Dimitri Cremers

Steeds vaker komen we erachter dat bepaalde zekerheden in werkelijkheid een stuk minder zeker zijn dan we denken. De financiële crisis is hier een uitermate goed voorbeeld van; omvallende banken, instabiliteit van pensioenfondsen, verdampende overwaardes op huizen en ga zo maar door. Ook in de zorg hebben we te maken met het afbrokkelen van zekerheden. Dit blijkt bijvoorbeeld in de thuiszorg en de jeugdzorg. Het omvallen van grote instellingen (bijv. TSN, Intermezzo) lijkt eerder regel dan uitzondering te worden. Deze ontwikkelingen hebben als gevolg dat de meest kwetsbaren onder ons het het zwaarst te verduren krijgen. Het feit dat we steeds meer in een wereld leven van zekere onzekerheden en onzekere zekerheden, doet mij afvragen hoe organisaties in een dergelijke wereld toekomstbestendig kunnen worden ingericht.

Toon meer informatie